25 Kasım 2015 Çarşamba

Zebra Kurabiye Tarifi (Açıklamalı)

        Size Güzel Bir Tarifle Açılış Yapim Dedim. Yapılış aşamalarıyla birlikte bunu bir siteden bulup zamanında arşivime kaydetmişim sizinle de paylaşmak istedim sitenin sahibi kusura bakmaz inşallah bana çok yardımı olmuştu çok güzel sunumlar yapmıştım. 
Umarım sizlerde beğenirsiniz. .

Malzemeler :

(Püf noktalarını yazdım dikkatli okumanızı rica edicem kurabiyeler hassastır)

200 gr oda sıcaklığında tereyağı,
2 çay bardağı pudra şekeri,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un 3-4 su bardağı gibi
1 çorba kaşığı kakao.

Hazırlanışı :

Öncelikle derin bir kaba un ve kakao hariç tüm malzemeleri alalım ve karıştıralım daha sonra azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında olana dek yoğuralım.

Sonra hamurdan küçük bir parça ayıralım ve içine kakaoyu ilave edip tekrar yoğuralım.

Beyaz hamuru alalım un serperek açalım bu aşamada hamurda parçalanmalar olursa hamurun üzerine streç film serip öyle açın o kadar kolay açılıyor ki inanmayacaksınız:)

Sonra Kakaolu hamurdan minik parçalar koparıp avuç içimizde şeritler yapalım.

Fotoğraftaki gibi beyaz hamurun üzerine yerleştirelim ve merdaneyle çok fazla bastırmadan hafif hareketlerle üzerinden geçelim. 
(ben bu aşamada yine hamurun üzerine streç serdim o şekilde açtım.)

Daha sonra kurabiye şekillendirici kalıbımızla şekiller kesip 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim üzeri çok hafif pembeleşene kadar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder